דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך לשמור על ילדינו מרוכזים בלימודים' בלוג לפתיחת הלימודים תשעג 

מאת    [ 29/08/2012 ]

מילים במאמר: 817   [ נצפה 1609 פעמים ]

ההורים שבינינו כבר שלחו את ילדיהם לשבוע הראשון בשנת הלימודים החדשה.
הורים רבים שואלים אותי כיצד לשמור שהילד יהיה מרוכז יותר בלימודים.
לדעתי הכל מתחיל בתזונה נכונה.

מחקרים מוכיחים שחוסר איזון בסוכרים בגוף גורם להיפר אקטיביות, חוסר ריכוז ועוד.
בנוסף מזון מהונדס ותעשייתי פוגע בהתפתחות הילד.

איך נראה בוקר ממוצע של ילד בישראל -
? לחם לבן - פחמימות ריקות, סוכר.
? ממרח מתוק - סוכר.
? שוקו - סוכר.
? דגני בוקר - הרבה סוכר. ובניגוד לאיך שמפרסמים אותם, הם לא באמת מזינים.

כך שאנו שולחים את ילדנו לבית הספר עם כמויות אדירות של סוכר. למעשה זו "פצצת זמן".

אחת התכונות של סוכר היא שהוא מתפרק מהר בגוף.
זה אומר שממצב של כמויות גדולות של סוכר בדם, הילד חווה מצב של נפילת סוכר. הגוף רוצה סוכר, קשה לו להתמודד עם נפילה כזו. הילד מאבד ריכוז, נהיה חסר סבלנות, תזזיתי, מפריע.

הורים מספרים לי שהם ניסו כבר דברים רבים כדי לעזור לילד. חלקם מצליחים יותר, חלקם פחות, אך עדיין לא מצליחים להגיע לרמה שהילד באמת שקט, מרוכז ורגוע.

מה עושים ?
תזונה, תזונה, תזונה.
תקופה זו של הילדים היא תקופת הגדילה, בסיס להתפתחות של מערכות הגוף. המערכת החיסונית, המוח, הנפש ועוד. לכן התזונה חשובה מאוד.

אז כיצד לבנות תזונה נכונה לילדינו ?
1. נתחיל בדגנים מלאים: אלו דגנים שלא הוסרה מהם הקליפה ולכן הם עשירים בפחמימות מלאות, ויטמינים וסיבים תזונתיים. מוצרים כמו לחם/לחמניות מקמח מלא, אורז מלא, קוואקר, קינואה.
דגנים מלאים מתעכלים באיטיות והם בעלי ערך גליקמי נמוך. זה אומר שהם לא מכילים הרבה סוכרים והסוכר שהם מכילים מתפרק לאט בגוף, דבר שעוזר לתחושת השובע, להעלאת הריכוז והזיכרון.
בנוסף לארוחת בוקר בריאה, מומלץ לצייד את הילד בכריכים טעימים מקמח מלא.

o אינני ממליץ על מאפים מקמח לבן, דגני בוקר ממותקים. מוצרים אלה הם בעלי ערך גליקמי גבוה, ספיגת הסוכר מהירה, דבר שגורם לעליית סוכר חדה בדם, דבר שיגרום לתחושת רעב, חוסר ריכוז ועייפות.

o אפשר לשלב דגנים מלאים בכל ארוחה. למשל דייסת קוואקר/אורז לארוחת בוקר, כריך מלחם מקמח מלא לארוחת עשר, מג'אדרה לצהריים ודייסה/מרק עם דגנים לארוחת ערב.

2. פירות וירקות: אכילת פירות וירקות תספק מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים שחשובים מאוד לילדים. אפשר כמובן להוסיף ירקות לכל ארוחה, לשים ליד הסנדוויץ וכו...
לילדים שלא אוהבים ירקות אפשר להציע צורת הגשה אחרת (אולי לחתוך אחרת את הירק, ירק בצבע אחר) מיץ ירקות כמו גזר, עגבניות. נסו.
מומלצים תמיד פירות וירקות העונה. מומלץ כמובן לא להגזים בפירות שמכילים הרבה סוכר כמו אבטיח, מלון וענבים.

3. חלבונים: עשירים בחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, מגנזיום.

מתחלקים ל:
o קטניות: חומוס אפשר להכין ממרח חומוס ביתי (מתכון מצוין נמצא בסוף הבלוג), עדשים, אפונה, שעועית.
אם משלבים קטניות ודגנים, למשל מג'דרה, מקבלים פחמימות מורכבות, שמתעכלות לאט ומזינות מאוד את הגוף.

o מכילי סידן כגון:
? מוצרי חלב: אני ממליץ על מוצרי חלב מעזים/כבשים, פחות ממליץ על מוצרי חלב פרה. חלב הפרה, למרות שמכיל סידן רב, לא יעזור לנו, בני האדם בנושא ספיגת הסידן כיוון שהסידן שמגיע מחלב הפרה לא נספג בצורה טובה בגופנו. לכן זהו לא מקור נכון לסידן, בניגוד לפרסומות שמציגים את מוצרי החלב בצורה אחרת.
מוצרים מחלב עזים/כבשים נספגים בצורה טובה יותר בגופינו ולכן הם מומלצים יותר. כמובן שהם גם פחות גורמים לאלרגיות, ביגוד לחלב הפרה.

? מקור מצוין לסידן הוא: טחינה. עדיף לקנות טחינה גולמית משומשום מלא, להוסיף לימון, שמן זית, גם טעים וגם בריא.

? מקור נוסף לסידן הוא ביצים.

4. דגים, עוף, בשר: חשובים ומכילים חומצות שומן, חלבון, ברזל. גם פסטרמה למשל ,אפשר להכין בקלות בבית.

5. דבר חשוב נוסף הוא שומנים: אגוזים, שקדים(לא קלויים), שומשום, שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו. מכילים גם הם חומצות שומן חשובות.
יש לצרוך את השומנים בכמות קטנה.

? כמובן שאפשר גם לצרוך "סוכרים פשוטים" אך בכמויות קטנות מאוד. עדיף לא לפני/תוך כדי הלימודים.

חשוב לשמור על גיוון בין כל המרכיבים ולא להצמד רק לחלק אחד.
אכילה נכונה תעזור לילדינו להיות בריאים, ערניים ומרוכזים.

למידע נוסף מוזמנים ליצור קשר עוד היום.
אני מאחל לכולנו בהצלחה בשנת הלימודים החדשה תשע"ג של ילדינו ושלנו.
שנה נפלאה
וסעו בזהירות, ישנם הרבה ילדים בדרכים
?

וכפי שהבטחתי:
מתכון לממרח חומוס ביתי וטעים:

מרכיבים:
כוס חומוס יבש (גרגירים קטנים)
3/4 כוס טחינה גולמית איכותית
לימון
1-2 שיני שום
כמון
מלח/פלפל/חוואיג' למרק
סודה לשתיה

הכנה:
? השרו את גרגירי החומוס למשך הלילה.
? סננו, שטפו והכניסו אותם לסיר לחץ(אם יש) או לסיר רגיל.
? הוסיפו כרבע כפית סודה לשתייה ובשלו את החומוס עד שנהיה ממש רך.
? סננו את המים (לשמור עליהם בצד) והכניסו את הגרגרים הרכים למעבד מזון (אפשר לשמור חלק קטן כדי לשים מעל הממרח המוכן).
? הפעילו את מעבד המזון ותוך כדי הוסיפו את המים ששמרתם עד שהממרח שבפנים חלק לגמרי.
? עכשיו הזמן להוסיף את הטחינה ולהפעיל שוב תוך כדי הוספת מים, עד שנהיה רך וחלק.
? להוסיף מיץ מלימון שלם, שום, כמון, ושאר תבלינים שתאהבו ולהפעיל שוב עד שהמרקם אחיד וחלק.
? מיזגו לכלי עם מכסה ושימו את הגרגרים ששמרתם מעל. אפשר להוסיף שמן זית, פטרוזיליה.
? את החומוס ניתן לשמור במקרר למספר ימים.

בתאבון - יש לכם חומוס טעים ובריא, ללא חומרים משמרים ואותיות קטנות.
תהנו (וספרו לי איך יצא)
?



גיא סגל
מטפל ברפואה סינית
מומחה לרפואת נשים, אורטופדיה ועיכול
www.tipulsini.co.il
052-8064646



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב